Home

Achtergrond

SP wil uitzondering Nederland bij EU-besluit

De EU mag zijn sociaaleconomisch beleid voor de komende tien jaar niet vastleggen zonder dat rekening is gehouden met de wensen van de Nederlandse kiezer. Dat vindt SP-Europarlementariër Dennis de Jong.

Hij kaartte de kwestie vandaag aan in een debat met voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie over EU 2020, de economische agenda van de EU voor de middellange termijn. De EU-leiders hakken hierover in juni de knoop door, nadat ze er in maart op hoofdlijnen een akkoord over bereikten.

De Jong wijst erop dat de Nederlandse regering op dat moment al demissionair was. Hij wil dat Nederland volgende maand alleen voorwaardelijk instemt met EU 2020 en pas definitief het groene licht geeft als er na de verkiezingen een nieuwe regering is gevormd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.