Home

Achtergrond 174 x bekeken

SP waarschuwt voor AOW-akkoord

De SP waarschuwt voor het conceptakkoord tussen werkgevers en vakbonden over een hogere AOW-leeftijd, zoals dat nu op tafel ligt.

SP-leider Emile Roemer noemde het donderdag ,,een nog slechter voorstel'' dan het plan van het gevallen kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie.

Roemer vindt het niet kunnen dat iedereen, zonder uitzondering voor zware beroepen, verplicht wordt langer door te werken. Hij verzet zich ook tegen een korting voor mensen die voor hun 66e verjaardag willen stoppen met werken. Verder zou de koppeling van de AOW-leeftijd aan de gemiddelde levensverwachting oneerlijk uitpakken.

Roemer: ''Mensen met een laag inkomen leven gemiddeld 5 jaar korter, zij hebben niks aan een gemiddelde levensverwachting. Dit voorstel bestraft de zwaarste beroepen met een korting op de AOW, dat is asociaal. Ik kan mij niet voorstellen dat dit akkoord door de FNV wordt gesteund. En als de FNV-top het toch steunt reken ik erop dat de leden van de FNV het akkoord van tafel zullen vegen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.