Home

Achtergrond 191 x bekeken

Rutte valt Cohen hard aan op veiligheid

VVD-leider Mark Rutte verwijt PvdA-leider Job Cohen dat hij als burgemeester van Amsterdam niet achter het gezag en de politie is gaan staan en de veiligheid in Amsterdam onder zijn verantwoordelijkheid is afgenomen.

"De politie grijpt niet in, dat is uw erfenis in Amsterdam'', zei Rutte in het lijsttrekkersdebat op de NOS-radio.

Rutte verweet Cohen onder meer dat hij "geen vinger'' uitstak toen een gezin in de Amsterdamse Diamantbuurt werd weggepest door Marokkaanse jongeren. "Amsterdam is onveiliger geworden. Dit toont aan dat Cohen als burgemeester van Amsterdam op de vitale momenten niet achter het gezag is gaan staan en niet de maatregelen nam die je mag verwachten van een burgemeester.''

Cohen verweerde zich door te stellen dat hij als burgemeester op alle mogelijkheden heeft gewerkt aan de veiligheid, onder meer door het instellen van straatcoaches en het aanpakken van criminele groepen en drugsoverlast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.