Home

Achtergrond

Russische import pluimveevlees neemt af

Rusland importeerde het eerste kwartaal van dit jaar bijna 44.000 ton pluimveevlees. Dit staat in schril contrast met de ruim 144.000 ton een jaar eerder.

De Verenigde Staten is het grootste slachtoffer van de hang naar zelfvoorziening in Rusland. De grootmacht verbood de import van met chloor behandeld vlees. De import van delen pluimveevlees uit de VS decimeerde in het eerste kwartaal bijna van 107.815 ton naar 15.146. Het betekent een teruggang van 86 procent. Amerika overweegt om speciaal voor de Russische markt vlees niet meer met chloor te behandelen.

De import van hele kippen daalde met de helft naar 3.340 ton. Vooral Brazilië moest op dit onderdeel inleveren. Het land kan op de delenmarkt de positie handhaven. Het aandeel op de totale Russische import steeg daardoor van 8 naar 32 procent. Rusland exporteerde in het eerste kwartaal van dit jaar vooral delen pluimveevlees. Vietnam is met 1.804 ton veruit (82 procent) de grootste handelspartner. Ook is het een nieuwe afnemer, in 2009 ging er nog niets naar het land.

Of registreer je om te kunnen reageren.