Home

Achtergrond 224 x bekeken 5 reacties

Recordsubsidie dochter Bulgaarse ex-minister

Het CDA wil opheldering van de Europese Commissie over de torenhoge landbouwsubsidie die een dochter van een voormalige Bulgaarse minister heeft ontvangen van de EU.

CDA-Europarlementariër Esther de Lange heeft hierover vandaag schriftelijke vragen gesteld aan eurocommissaris Dacian Ciolos (Landbouw).

Galina Peicheva, dochter van de vroegere landbouwminister Dimitar Peichev, kreeg vorig jaar van de EU 700.000 euro uit het landbouwbudget. Zij was hiermee de grootste individuele ontvanger van EU-landbouwsubsidies in Bulgarije. De Lange wil weten of het geld rechtmatig is verstrekt.

De Lange plaatst ook vraagtekens bij de manier waarop de landbouwsubsidies in Nederland worden besteed. Volgens haar komt mogelijk meer dan de helft van het budget terecht bij projecten voor plattelandsontwikkeling, zoals de aanleg van sportvelden en zwembaden. Hoewel dat niet in strijd is met de regels, zijn de verhouding volgens De Lange wel enigszins zoek, zei ze vandaag naar aanleiding van een artikel in het AD.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ik weet natuurlijk niet wat van Aartsen vroeger in zijn vrije tijd uitspookte en ik ben ook niet overal bij geweest, maar Laurentien is toch echt de dochter van Brinkhorst.

 • no-profile-image

  boerke

  als ik de naam van van aartsen hoor, dan word ik nog witheet. waalkens en wilders zijn niet veel beter, dus toch maar weer het minst erge cda

 • no-profile-image

  hendrik

  Van Aartsen, zo vader zo dochter Laurentien (Petra) die wil de volgende koningin worden met haar Grote mond

 • no-profile-image

  Han

  Wel toevallig dat mevr. De Lange nu met deze vermeende uitwassen naar voren komet. De landbouwpers heeft hier al vaker op gewezen. Zou het iets te maken hebben met >9 juni< en de peilingen waarin haar partij de 1 ste plaats verliest? Moet de schade veroorzaakt door min. Verburg (Q-koorts, De Gerda etc.) weer goed gemaakt worden. M.a.w De boeren moeten >terug< in hun (CDA) hok!!

 • no-profile-image

  Jan

  Nee Han dan kun je beter VVD stemmen, alleen jammer dat ik nog niet vergeten ben dat die van Aartsen als minister van landbouw hebben geleverd. Of PvdA met Waalkens als landbouwwoordvoerder die heeft de afgelopen jaren toch zo ongelofelijk veel zinnige dingen gezegd.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.