Home

Achtergrond 625 x bekeken

Radijsoogstmachine wordt bijgesteld

Een medewerker van Cornelissen Fresh Food in het Limburgse Melderslo stelt de oogstmachine voor radijs bij.

Het zijn drukke tijden voor het tuinbedrijf. Cornelissen Fresh Food teelt ongeveer 4,7 hectare radijs onder glas en is daarmee een van de grotere radijstelers van Nederland. Jaarlijks verwerkt het tuinbouwbedrijf ongeveer 1,5 miljoen kilo radijs. Het product vindt vooral aftrek in Duitsland en Oost-Europa; Losse en verpakte radijs neemt toe in populariteit, terwijl de bossen radijs minder worden afgezet. Foto Vidiphoto

Melkveehouders Henk (links) en Harry Donker uit het Friese Spanga stellen de mestinjecteur af. Harry heeft net kunstmestkorrels gestrooid en nu is het tijd voor de drijfmest. Het grasperceel van ongeveer 2 hectare is vorige week gemaaid. In totaal is er op het bedrijf van Donker de afgelopen weken 35 hectare gemaaid waarvan het meerendeel al weer is bemest. "De meeste graspercelen liggen er goed bij", vertelt Harry. "Op de wat mindere percelen lopen de koeien, zodat ook dit grasland zich kan herstellen." Foto Ruben Meijerink

Rina Gerritse vult de koelautomaat met appels van de rassen Elstar en Jonagold. Het Limburgse bedrijf verkoopt sinds anderhalf jaar een deel van de appels en peren die het teelt zelf. Het goede weer helpt de afzet. "De prijzen voor appels zijn al jaren slecht", aldus fruitteler Chris Gerritse. "Per saldo levert zelf verkopen meer op, al krijg je nooit grote volumes weg." Foto William Hoogteyling

De open middag tulpenteelt die Proeftuin Zwaagdijk vandaag op haar onderzoekslocatie in het Flevolandse Creil hield, trok zo’n zeventig bezoekers. Onkruid-, slemp- en vuurbestrijding zijn samen met bemesting de meestbesproken onderwerpen van dit moment in de tulpenteelt. Dat legt onderzoeker Yorick van Leeuwen uit. "Met de proeven die we voor opdrachtgevers uitvoeren, helpen ondernemers bij het maken van keuzes. De resultaten, waarbij opbrengst belangrijk is, worden door adviseurs teruggekoppeld." Foto Axipress

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.