Home

Achtergrond 161 x bekeken

Productie industrie eurozone stijgt

De industriële productie in de eurozone is in maart flink gestegen ten opzichte van februari.

Dat maakt het Europese bureau voor de statistiek Eurostat bekend. De productie nam met 1,3 procent toe. Dat is sterker dan verwacht. Door persbureau Reuters geraadpleegde analisten rekenden in doorsnee op een stijging van 1 procent. In februari nam de productie op maandbasis met een herziene 0,7 procent toe. Aanvankelijk werd over die maand een plus van 0,9 procent gemeld.

Ten opzichte van maart 2009 steeg de productie in de zestien landen die de euro hanteren met 6,9 procent. Ook dit cijfer overtrof de verwachtingen. Analisten voorzagen hier een stijging van 6,1 procent. De productiestijging in februari werd herzien tot 3,9 procent op jaarbasis van een eerder gerapporteerde 4,1 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.