Home

Achtergrond 273 x bekeken

Producenten sojaolie willen duurzame teelt in Brazilië

De organisatie van producenten van sojaolie in Brazilië is een project gestart om de sojateelt duurzamer te maken.

De Brazilian Association of Vegetable Oils (Abiove) gaat veldproeven doen om de sojatelers hierbij te helpen. Ook wil de organisatie een certificatiesysteem opzetten die aangeeft of de telers op een duurzame wijze soja verbouwen. De Abiove roept andere ketenpartners op zich aan te sluiten bij het Soja Plus Programma.

Volgens de organisatie is het project een aanvulling op het Soja Moratorium dat is opgesteld door de Round Table on Responsible Soy. Dit is een internationaal platform waarin producenten, handel, verwerkende industrie, banken en maatschappelijke organisaties samenwerken voor een duurzame sojateelt.

In het moratorium is vastgelegd dat geen soja meer wordt verwerkt van percelen die na juni 2006 zijn ontbost, schrijft Abiove in een nieuwsbrief. "Het Soja Plus Programma wil telers voorbereiden op een certificatiesysteem door de teelt, de milieubescherming en de sociale omstandigheden te verbeteren. De certificaten worden afgegeven door een onafhankelijk bedrijf."

Of registreer je om te kunnen reageren.