Home

Achtergrond 386 x bekeken

Prijzen aardbeien door krapte op niveau Kerstmis

De aardbeienprijzen liepen vandaag bij Fruitmasters op tot € 3,60 per pond.

Dat zijn prijzen die je normaal met Kerstmis ziet, zegt een handelaar. Opvallend was het minieme prijsverschil tussen de gangbare en topkwaliteit. De beste aardbeien werden als eerste geveild, maar de prijzen voor gangbare kwaliteiten liepen op gedurende de veiling.
Ook de prijzen in de winkel liepen op. Bij AH kost een pond Nederlandse aardbeien € 4,99.

Berichten in Belgische media reppen over nog hogere prijzen. Het Belgische Vilt stelt dat de handel deze week voor de dikste aardbeien tot 10 euro betaalde per kilo. In de winkels kan die prijs oplopen tot 7,50 euro voor een bakje van 500 gram. Daarmee waren aardbeien in mei niet eerder zo duur.

Of registreer je om te kunnen reageren.