Home

Achtergrond 196 x bekeken

Premier: Dijkstal was bruggenbouwer

"Hans Dijkstal verdient grote waardering en respect voor zijn vele activiteiten op politiek en bestuurlijk gebied.''

Dat zei demissionair minister-president Jan Peter Balkenende maandag in reactie op het overlijden van oud-politicus Hans Dijkstal (67).

"Als Kamerlid, als minister van Binnenlandse Zaken, als vice-premier en als fractievoorzitter heeft Hans Dijkstal gedurende twintig jaar zijn stempel gedrukt op de Nederlandse politiek'', vervolgde de premier.

"Hij was een overtuigde liberaal met een sociaal gezicht. Hij was wars van populisme, zocht steeds de nuance en probeerde voortdurend de verbinding tussen mensen te leggen. Hij was een meester in het overbruggen van tegenstellingen, zonder dat hij daarbij zijn eigen overtuigingen geweld aan deed. Maar bovenal was hij een aimabel en plezierig mens. Waar Hans was, daar werd gelachen. Onze gedachten zijn vandaag bij zijn vrouw en zijn familie.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.