Home

Achtergrond 186 x bekeken

Pleidooi voor brede studie naar Q-koorts onder mensen

Om meer zicht te krijgen op de preventie van Q-koorts, zijn brede onderzoeken onder de bevolking nodig. Dat stellen Europese wetenschappers in een aanbeveling.

Ook proeven bij controle-groepen zouden zorgen voor meer zicht op de preventie van de bacterieziekte, vinden de onderzoekers van het Europese centrum voor ziektepreventie en -controle (ECDC). De studie moet volgens het ECDC onder meer kennis opleveren over de manier waarop Q-koorts kan worden vastgesteld en op welke manier de ziekte kan worden behandeld. De onderzoekers vindt dergelijk onderzoek dringend en noodzakelijk.

Het ECDC bepleit ook het Australische vaccin tegen Q-koorts beschikbaar te maken voor Europese landen en aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie vaccins te werken. ”Aan de ontwikkeling van een vaccin moet voorrang worden gegeven.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.