Home

Achtergrond

PT stoot taken gasprijs af

Het Productschap Tuinbouw (PT) houdt zich niet langer bezig met energieliberalisering en belangenbehartiging over energieprijzen.

Het schap wil die taken overdragen aan LTO Glaskracht Nederland. Dat blijkt uit een notitie voor de sectorcommissie energie van het Productschap Tuinbouw. Het PT was vanaf het begin van de energieliberalisering betrokken bij beleidsvorming voor energie. Met Glaskracht is afgesproken de belangenbehartiging nu privaat uit te voeren. Het PT blijft wel verantwoordelijk voor de energiebelasting, maar stapt uit de energiecommissie van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Glaskracht gaat de taken ook uitvoeren voor niet-leden. Vanuit het PT blijft daarom financiering van maximaal een ton mogelijk, blijkt uit het voorstel. Het PT maakt de procedure tegen GasTerra nog wel af. Op 12 juni vindt een hoorzitting plaats tegen afwijzing van de klacht door de sector tegen de energieprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.