Home

Achtergrond

Overstromingen Polen bedreigen hoofdstad

Zware wateroverlast blijft Polen in zijn greep houden.

De overstromingen hebben al aan zeker zes mensen het leven gekost en zullen waarschijnlijk vrijdag de hoofdstad Warschau bereiken. De Wisla, die via het zuiden van het land naar het uiterste noorden loopt, zal waarschijnlijk een kritisch peil bereiken waardoor de hoofdstad in ieder geval deels onder water kan lopen. De autoriteiten nemen gepaste voorzorgsmaatregelen om de schade binnen de perken te houden. Zo worden er 200.000 zandzakken op de oevers geplaatst om het water tegen te houden. Burgemeester Hanna Gronkiewicz Waltz zei dat er een serieuze mogelijkheid is dat twee miljoenen mensen tijdelijk hun woningen moeten verlaten.

Eerder had het zuiden van Polen te kampen met zware wateroverlast. Daardoor moesten onder meer archieven en museumstukken uit het concentratiekamp Auschwitz in veiligheid worden gebracht. Het gaat om een terrein van meer dan 200 hectare met gebouwen, de gaskamers en veel persoonlijke spullen van de gevangenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.