Home

Achtergrond 150 x bekeken

Overlevende jongen crash Libië geopereerd

Het jongetje dat de vliegtuigramp in Libië heeft overleefd, heeft botbreuken en wordt op dit moment in een ziekenhuis in Tripoli geopereerd.

De behandelend arts deelde dit mee aan een medewerker van de Nederlandse ambassade in Libië. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag laten weten.

Meer gegevens over het kind zijn er nog niet. Zodra de operatie is afgerond, zal een ambassademedewerker het kind zo snel mogelijk bezoeken en proberen zijn identiteit definitief vast te stellen.

De vliegtuigcrash nabij de luchthaven van Tripoli heeft aan 103 mensen het leven gekost. Onder hen zijn 61 Nederlanders.

Infonummers

Voor familieleden en bekenden die zich zorgen maken naar aanleiding van de vliegramp in Tripoli waarbij veel Nederlanders omkwamen, zijn inmiddels informatienummers geopend.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is voor vragen bereikbaar op 070-3487770. Op het ministerie is een crisisteam geformeerd.

Reisorganisaties KRAS.NL en Stip Reizen verwijzen op hun websites naar het nummer van de ANWB Alarmcentrale: 088-2692112. Stip Reizen stelt verdere informatie te publiceren op zijn website, zodra die beschikbaar is.

Brussels Airport heeft ook een nummer opengesteld voor vragen van vrienden en familie. Zij kunnen bellen naar 0032-2- 7537300. Het verongelukte toestel had Brussel als bestemming.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.