Home

Achtergrond 163 x bekeken

'Ouders achter plan kortere zomervakantie'

De meeste ouders kunnen zich vinden in het voornemen van demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) om de zomervakantie in het voortgezet onderwijs samen te laten vallen met die van het basisonderwijs.

Een voorstel om de vakantie met een week in te korten, zodat die net zo lang duurt als die van het basisonderwijs, kan eveneens rekenen op de steun van een meerderheid van de ouders..

Dat blijkt uit een onderzoek waarvan het ministerie van OCW de resultaten maandag naar buiten bracht. Onderzoeksbureau Intomart benaderde 485 ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs. Bijna 53 procent van de ondervraagden oordeelde positief over het voorstel om de zomervakantie in het voortgezet onderwijs zes weken te laten duren in plaats van zeven. Ruim 71 procent ziet heil in het plan om de vakanties in het basis- en het voortgezet onderwijs te laten samenvallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.