Home

Achtergrond 401 x bekeken 53 reacties

Oud-minister Veerman kritisch over eigen CDA

Oud-minister van Landbouw Cees Veerman is kritisch over zijn eigen partij, het CDA.

Op de website van Natuurmonumenten, waarvan Veerman voorzitter is, blijkt hij dat hij "nogal teleurgesteld'' is in het landbouw- en natuurbeleid van het CDA.

Veerman doet in het interview een oproep om met het 'groene hart' te stemmen. Uit een analyse door Natuurmonumenten van het stemgedrag van Kamerfracties rond moties die de afgelopen jaren van belang waren voor natuur en landschap, blijkt dat GroenLinks en de Partij voor de Dieren het beste scoren en de VVD en de PVV het slechtst. Na die twee partijen en Rita Verdonk, scoort Veermans eigen CDA het slechtst.

In het interview bij het onderzoek zegt Veerman dat het voor natuur en landschap zeker uit maakt op welke partij je stemt, ook al zegt elke partij dat het beste voor te hebben met de natuur.

"Kijk maar eens naar wat er beloofd wordt en wat daarvan wordt waargemaakt. Een belangrijke opgave is dat we komen tot een nieuwe harmonie in het landelijk gebied tussen landbouw en natuur. Ik ben wat dat betreft nogal teleurgesteld in mijn eigen partij, het CDA. Dat is bij uitstek de partij die zich hiervoor zou moeten inzetten. Maar in plaats van te zoeken naar oplossingen zie ik een verscherping van de tegenstellingen. Dat is bijvoorbeeld een onderwerp waar je verschillen ziet bij de partijen. Als het om de natuur gaat, valt er dus zeker wat te kiezen'', aldus Veerman.

Natuurmonumenten analyseerde het stemgedrag van de poltitiek partijen bij moties in de Tweede Kamer en daaruit blijkt dat partijen als GroenLinks, Partij voor de Dieren, D66 en SP hoog scoren in het opkomen voor natuur en landschap. Partijen die duidelijk laag scoren zijn VVD, PVV, Rita Verdonk, CDA en SGP. Daartussenin zitten PvdA en ChristenUnie.

De partijen die slecht scoren doen dat volgens Natuurmonumenten met "als dominante reden'' dat natuur en landschap de economische groei in de weg zit. "CDA en SGP stemmen ook vaak vanwege het agrarisch belang tegen natuur en landschap, maar scoren iets minder slecht, omdat ze vanwege hun principe van rentmeesterschap soms groene moties steunen'', aldus Natuurmonumenten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Veerman vreest de crisis en herstelwet ,dat die nadelig uit kan vallen voor Natura 2000 en de EHS en dus voor Natuurmonumenten ,hij hoopte over aantal jaren alle boeren in een boswachterspak te mogen begroeten

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Jij ziet het helemaal goed Noor. De tegenstelling is door figuren als Veerman en LNV-ers zelf gecreërd. De landbouw is niet zo vervuilend als men wil doen geloven (zie bv de mestwet). Juist die enge mensen als Veerman en Brinkhorst zijn er jarenlang mee bezig geweest om de landbouw naar de burgers toe zo negatief mogelijk af te schilderen en nog steeds trouwens (kijk naar wat Verburg flikt). Dit heeft alles te maken met hun dubbele agenda. Enkele jaren geleden had ik eens contact met G.J Oplaat, die toen nog in de TK zat, over de fouten in de mestwet. De ziel snapte hier zelf niets van, maar had toch eens in de wandelgangen aan (toen nog minister) Brinkhorst om opheldering gevraagd. Zijn antwoord: "het is nog te vroeg". Zegt dit wat of zegt dit niet wat? En wat te denken van zo'n Veerman die ooit zei" "ik hoop dat de toekomst mild over mij zal oordelen"? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn nekharen gaan hiervan overeind staan. Overigens, Hans uit Brasil: we zijn minder achterlijk dan je denkt hoor! We hebben echt wel in de gaten wat er gebeurt. Nogmaals, een beleid dat gebaseerd is op leugens, zal nooit werken.

 • no-profile-image

  Willeke

  Goed dat de oud minister Veerman kritisch is over zijn eigen CDA. Ja, dit jaar zal dan eindelijk het jaar van de grote ommekeer zijn, dat hopen vele PvdD stemmers.
  Zij vechten al heel lang om het op te nemen voor een betere wereld, een schone natuur en een beter leven voor Dieren.
  Hierin waren zij de initiatiefnemers..De eerste politieke Partij..tegen Dierenleed..

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Ik schat zo in dat de varkens en de kippen hier weg moeten. De melkveehouderij moet blijven en de akkerbouw moet ook grotendeels weg, of anders in de vorm van de moestuin bij Rotterdam, die onlangs in het nieuws was.

 • no-profile-image

  Willeke

  Knorrie op je Rooster,,
  Ja, blijf maar lekker knorren, op je verwarmde Rooster en je kleine hokje!
  Ik neem straks een lekker wijntje, maar eerst nog even heerlijk de tuin in.
  Vraag? Zou jij willen ruilen met die dieren die in hokjes opgesloten zitten?
  Wat Gij niet wilt dat Uw geschiedt, doe dat ook een ander dier en mensdier niet..

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Die tweede zin van jou, Veehouder, daar gaat het nu juist om. We MOETEN de kostprijs laag houden. Als de mensen inderdaad meer voor hun voedsel over hadden, hoefde dat niet en zouden we allemaal de menselijke maat een beetje aan kunnen houden. Prettige bijkomstigheid is dat het landschap dan ook automatisch leuk aangekleed is. Daar moet nu weer extra geld voor worden uitgegeven om iets dat er al was, door fout beleid te verpesten en vervolgens weer kunstmatig terug te halen.

 • no-profile-image

  gert

  De landbouw zit al jaren de natuur in de weg ,het is maar net door welke gekleurde bril je het bekijkt,wordt Veerman nu de nieuwe spindokter van het CDA ???

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Hoe stel je je dat dan voor, Joost? Wij hebben zo'n door de maatschappij vurig gewenste boerderij. 30 koeien in de wei, 15 schapen erbij, en nog wat loslopende kippetjes met kuikens op het erf. Een plaatje! Maar financieel een ramp. We hebben wel te maken met wereldwijde liberalisering hoor, dat was je zeker even vergeten.

 • no-profile-image

  Consument

  Door dit gedrag van Veerman kan het CDA veel verliezen. Het ergste is dat de hardwerkende voedselproducent zlef nog geen droog brood meer kan betalen als het zo door gaat. Het heeft onder hand meer weg van maffia praktijken. Als zelfs de voedselbank te weinig aanbod krijgt van voedsel en de vraag sterk is toe genomen, moet men toch in zien dat erzich een drama aan het afspelen is! En dan maar landbouwgrond weg geven voor onkruid! Wie pikt dit nog?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wat is dat voor een aantijging, Piet Wisse? Spotvogel heeft volkomen gelijk. Dick Veerman van Foodlog.com heeft niks maar dan ook niks van doen met Goudswaardse Cees Veerman. En ook niet met de Volendamse Piet Veerman. Of met die andere honderden of wellicht zelfs duizenden lieden die van achteren Veerman heten. Jij zou je eerst eens moeten verdiepen in de vraag: "who pays the Ferryman?" Maar dat zal ook wel veel te moeilijk voor je zijn.

 • no-profile-image

  ga

  Jammer zo halen we de 500 leuke verhaaltjes niet

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste mensen sorry, maar ik was twee koude en winderige maanden lang dag in dag uit bezig de Kop van Noord Holland onveilig te maken. Dat zal bepaalde typen daar nog gaan bezuren. Over Cees Veerman schreef ik het dossier De Pestvogels van Veerman en ook in het vervolg daarop: Wachten op de Pandemie komt deze Goudswaardse Omhooggevallen Eigenheimer (die zich nu ineens als Rode Pipo wil voordoen) regelmatig om de hoek kijken. Met zijn akkerbouwbedrijven in de Hoekse Waard en in de Dordogne is Cornelis Pieter absoluut geen voorvechter voor datgene wat de club die hij al drie jaar gegijzeld houdt, zegt voor te staan. Namelijk het behoud van ons natuurbezit. Forget it but: Cees maalt alleen om geld. En macht! Dom Pietje Wisse, deze op de klippen gelopen veerman heeft niks van doen met Dick Veerman! Hoe dom kan een WUR-kneusje zijn! Jij hebt kennelijk de klok van Wouterswoude horen luiden, maar weet niet dat die in Broeksterwoude hangt. Ik wel, want ik heb ooit een wilde achtervolging beleefd met klandestiene slachters op de Ottemawei tusken Hurdegariep en Molenend, die eindigde in een fikse matpartij op het politiebureau te Broeksterwalde, waarbij crimineel Koonstra de dienders furieus te lijf ging. En langdurig ingesloten werd. Ik weet dus verrekte goed waarover ik het heb. En jij, dwerg? Ach, laat ook maar! Beste Noor, ik ken de polder Boxum en de Jellumer en Beersterpolder nog uit de tijd dat er op ieder perceel weidevogels nestelden. Daar is niks meer van over. En dat komt ook nooit meer weerom. Ik waarschuwde daar al een halve eeuw geleden voor. Daarom heb ik een hertgrondige afkeer van infantiele lieden als Piet Wisse! Want die stoppen pas met het uitvreten van het land als er echt niks meer leeft. Zelfs geen wormen en maden meer! Dat alles danken wij aan één politieke partij. Het levensvijandige en oerstomme CDA!!!!

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Gebruik je nu weer dit alter ego? Ieder weldenkend mens zou begrijpen dat ik een Freudiaanse verspreking beging. Je zou er goed aan doen een van je alter ego's met een muntje onder de tong de laan uit de sturen. Dat muntje wil ik je nog wel geven en dat is meteen een antwoord op je vraag.

 • no-profile-image

  koeienboer

  Hier toont Veerman weer eens zijn "Ware" karakter. Als CDA-er was hij al niet te vedrtrouwen. Toen ik hem destijds in een gesprek over een ander onderwerp onder vier ogen sprak, liep hij weg omdat hij zich niet wenste te verantwoorden. Nu als "Natuurhoofdman" moet hij nogmaals de landbouw op vele punten laten "Zakken". Oh ja, had hij ook niet een voorganger in die functie van dezelf partij ? en was dat geen boeren Rabobankier ? Ja,ja het is werkelijk een schande dat onze agrarische belangen op die manier teloor gaan. Maar het kan ook nooit goed gaan met meerdere petten aan de kapstok en, men kan toch nooit twee ''Heren dienen" ?

 • no-profile-image

  helse

  laat die veerman zijn eigen boerderij maar natuur worden,land zat, vorig jaar in frankrijk 250 ha gekocht en in nederland 80 ha

 • no-profile-image

  Noor

  Harmonie tussen landbouw en Natuur?
  en verscherping van tegenstellingen gaande is?
  Ja,dat zijn de uitwassen die nu zichtbaar worden,door het politieke beleid die jaren geleden in gang zijn gezet."Vroeger"was die harmonie er enigsinds,maar men bedacht dat de landbouw slecht voor de natuur en het milieu was,er werd een beleid ontwikkeld die een zodanige uitwerking heeft dat de boer de natuur niet meer omarmd,maar eerder verafschuwd.
  Als de natuur de landbouw gebieden binnendringt, stijgt de bloeddruk.

 • no-profile-image

  Leen

  Wat een Judas!

 • no-profile-image

  Hans

  Meneer Veerman, Wageningen en ook het grootste gedeelte van de top van de NL landbouw LNV, ZLTO hebben een helikopter view en kijken veel verder dan de meeste boeren met hun tunnelvisie kunnen zien. En wat zij zien gaan ze u niet vertellen, ze vinden dat u er zelf maar achter moet komen. Als de nertsenhouderij verboden wordt en de Rabo al aangeeft dat ze verwachten dat de intensieve veehouderij zijn langste tijd al heeft gehad, als quota's worden afgeschaft, en bilaterale onderhandelingen met de Mercosul worden geopend. Als Verman grond koopt in Frankrijk en tevens als voorzitter van Natuurmonumenten de natuur in NL extra gaat ondersteunen, tja jongens, of je bent blind of je ziet het niet.

 • no-profile-image

  Hendrik Rietman

  Wat een zure reacties in de richting van meneer Veerman! Valt het dan niemand op dat Veerman bezig is om de landbouwvisie van het CDA weer met beide benen op de grond te zetten? De reacties op dit bericht stroken niet met het bericht wat eerder in deze krant verscheen op 8 april jongsleden ("Het CDA kiest voor een beperking van de grootschalige intensieve veehouderij die slechts op kostenconcurrentie is gericht", leest Veerman voor uit het programma. "Daarentegen wordt wel ruimte geboden aan het op kwaliteitsproductie gerichte familiebedrijf." Na een flinke zucht: "ik heb het met enige verbijstering gelezen. Ik spreek er vrij over omdat ik niet geraadpleegd ben, waarom is niet met mensen uit de sector, met kennis van zaken, gesproken?" Volgens Veerman is kwaliteit niet altijd te vatten in omvang.) In het huidige artikel pleit Veerman voor meer harmonie tussen landbouw en natuur. Wie kan daar nou op tegen zijn? Veerman merkt op dat er op dit moment een verscherping van tegenstellingen gaande is. Dit forum meekijkend is dat nog zacht uitgedrukt. Wat is er nou mis om in Nederland natuur en landbouw meer te integreren; laten we wel wezen: we leven in een land waar de consument de boer in zijn doen en laten volgt, waarbij elke misstap onder een vergrootglas gelegd wordt terwijl het goede niet opvalt. Het voortdurende pleidooi van Veerman is een geluid met RENTMEESTERSCHAPSVISIE, zoals we van een CDA-er mogen verwachten. En trouwens van alle burgers (incluis boeren) die de verduurzaming van de Nederlandse voedselketen een warm hart te dragen. Ik moet de eerste boer nog tegenkomen die hier tegen is.

  http://www.agd.nl/1098500/Nieuws/Artikel/Cees-Veerman-hekelt-visie-CDA-op-landbouw.htm

 • no-profile-image

  beter dat hij het zegt dan

  minister is een zwaar beroep jaren liegen en draaien je ziet dan ook vaak op vroege leeftijd ernstige vormen van demensie

 • no-profile-image

  boerke

  Wat moet een dikke Liberale boer nu bij natuurmonumenten en CDA. Doe toch wat bij je past en ga bij de VVD op de lijst staan en hou op met je gedraai Veerman! Of wil je je naam eer aan doen met wat heen en weer gedraai.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Volgens mij geeft Hendrik Rietman een uitstekende analyse van Dick Veerman en zijn plaats binnen het CDA. Dit artikel geeft wel indruk dat hij alleen naar de natuur kijkt, maar dit is ook geschreven vanuit zijn rol als voorzitter van Natuurmonumenten. Wie de berichtgeving in de kranten gevolgd heeft, weet dat hij ook de ruimte biedt en ziet voor volwassen landbouw.

 • no-profile-image

  Burke

  Wie n's brood men eet , wien's woord men spreekt.
  Wie is er nog geinteresseerd in de woorden van Veerman, oude kliek van het CDA. Zakkenvuller!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  TFWC

  Knorrie, droom jij maar verder, en wie was er tegen de vissenkommen en vóor beter behandeling van huisdieren en meer controle op fokkers? Juist, de PvdD. Al die oude CDA'ers hebben blijkbaar last van hun geweten dat ze later allemaal opeens "groen" worden... Maar beter laat dan nooit!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Nederland heeft in Europa afgesproken om 60% van de landbouw in te leveren in ruil voor transport/logistiek. ALLE partijen zijn hiervan op de hoogte. Dus houd aub op met doen alsof er nog een partij is die voor de landbouw opkomt. Word in hemelsnaam eens wakker.

 • no-profile-image

  Harry

  Beste “Kritische Lezer, Amsterdam”.
  Heb je het zelf verzonnen dat Nederland in Europa afgesproken heeft om 60% van de landbouw in te leveren in ruil voor transport/logistiek, of kun je hier een link naar dat besluit plaatsen?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Beste Harry, je denkt toch niet serieus dat deze afspraak ergens op papier staat? En nee, ik heb het niet zelf verzonnen. Nederland moet het land worden van transport, recreatie en kennis. (Als Wageningen de graadmeter is voor die kennis, dan gaan we nog gouden tijden beleven!)

 • no-profile-image

  Het vrije buitengebied

  De tegenstelling landbouw en natuur is wel een erg vreemde. Het zijn net kinderen, die daar zo een groot verschil in zien. Landbouw is natuur. Door de tunnelvisie van beide partijen wordt de landbouw als niet natuur gezien, en de landbouw ziet de natuur als een bedreiging die ten koste gaat van landbouw.
  Binnen de sector natuur is er natuurlijk ook veel aan de hand. Natuurgebieden en natuurgemaakte gebieden zijn onderhevig aan zwaar hobbyïsme. Er worden dieren in natuurgebieden gehouden, 3 hoog prikkeldraad wordt getrokken door de bossen, open bossen worden gemaakt (het hout levert opbrengsten op), dieren worden in een voedselrijk Nederland in de winter aan hun lot overgelaten en sterven van verhongering, mensen rijden zich dood op wilde varkens, De Tweede Kamer debatteert over de afschot van teveel wilde varkens, Ederlherten invoeren in Limburg zonder beschermende heiningen, een landbouw die ten behoeve van het milieu de schaal wil vergroten om een duurzaam inkomen te blijven behouden, wkk die stilstaat, een landschap gesiert met windmolens te land ter zee en in de lucht, de landbouw die zich afzet tegen biologische landbouw en de consument die goedkoop wil eten, supermarkten die kiekeboe spelen met de herkomst van het voedsel, de retail die de invoer met CO2 goedkoop laat invliegen, de reconstructiewet laat een regelgeving na waar de tegenstellingen van afdruipen, de intolerantie van de burger op het platteland, de dwangmatige beleving van de natuur laat geen alternatieve beleving van de natuur mogelijk. Ook niet op het gebied van recreatie. Polen vissen de wateren leeg, ruiters die geen afgericht paard over de ruiterpaden rijden en onvoldoende rijcapaciteiten hebben leiden tot ongevallen in het buitengebied, wielrenners rijden onverantwoord door het buitengebied en veroorzaken ongevallen, woordenwisselingen tussen diverse typen recreanten. De honden worden los gelaten in de natuur of weilanden.
  Het buitengebied is een feest, net als het leven. Alleen mensen maken de problemen omdat ze niet tolerant zijn, de kans krijgen om egoïstisch te doen én te regelen ten koste van andermans alternatieve beleving van het buitengebied. De wijzigingen in het buitengebied van de laatste tientallen jaren zijn opgelegd en worden zo ook ervaren. Het vermindert het vrije gevoel in het buitengebied voor menigeen.

 • no-profile-image

  knorrie

  Willeke, jij zit met je wijntje in de tuin.
  Dan ga maar eens snel ruilen met de mensen die met 6 - 8 man leven in een flatje van 80 m2 in de bijlmer.
  En heb je al geld gestort voor die arme mensen in Haitie ??
  Of ga je vandaag lekker shoppen in Wijchen.

 • no-profile-image

  Veehouder en natuurliefhebber

  Wat wordt er weer een boel onzin uitgekraamt. Er moet efficient gewerkt worden om de kostprijs laag te houden. Anders kun je zeker jehoofd niet boven water houden. Kleinschalig kan alleen iemand met een dikke uitkering en voor de hobby er bij boert. Wil je als voedsel producent de kost verdienen en het bedrijf bij de tijd houden moet je winst kunne draaien, dus ruim kosten dekkend! Maar schijnbaar denken nog al wat mensen dat dit niet nodig is, altans zo te hoeren begrijpen ze er weinig van. Ook blijkt oud minister Veerman van landbouw er een andere manier van werken op na te houden. Eerst goed verdienen aan landbouw en nu aan natuur! Natuur en landbouw moeten goed samen gaan, maar het mentaliteits verschil is zeer groot. Van hard werken en zorg voor het voedsel tot veel praten en niets doen. Als er iets mis is met de natuur heeft de boer het weer gedaan! Dan hebben ze geld nodig en de boer die wel werkt kun je nog altijd uitwringen!!! Veel boeren hebben dit ondervonden, daarom hebben ze een bloedhekel aan die natuur freken. Het is te verglijken met de profvoetballers en de holygans.

 • no-profile-image

  Willeke

  Knorrie op je verwarmd rooster.
  Let maar op dat je niet ziek wordt. Ja, want als je zo op dat rooster blijft liggen zal dat zeker wel een keer gebeuren. Het is niet gezond.
  Maar waarschijnlijk snap je niet hoe het er allemaal aan toe gaat in die wrede fokkerijen, als je dat echt gaat zien, dan wordt je misschien wakker..

 • no-profile-image

  plattelander

  Nee, Veerman analyseert scherp. Het CDA wil nu alleen maar kiezers paaien. Verburg was meer minister van natuur dan voor de landbouw. Ook de fractie bungelt wat heen en weer en is net als in de meeste gemeenteraden vlees noch vis. Ze weten dat ze het gros van de kiezers van het platteland moeten halen en dat is nu even eerder aan de orde dan gepland.Ze zullen na 9 juni alles op alles zetten om weer op het pluche te komen en zijn dan de landbouw die electoraal steeds minder van betekenis wordt weer in hun sop laten gaar koken. Er zijn in Nderland 3 partijen die de nodige betrokkenheid hebben bij de landbouw, de VVD, de CU en de SGP waarvan de laatste haar belangenbehartiger uit gaat zwaaien en ze voor de rest weinig of niets in te brengen heeft. De CU moet de wissel bij de SGP aangrijpen en een duidelijk agrarisch georienteerd kamerlid de landbouwbelangen laten behartigen en weerstand laten bieden tegen de linkse delen in hun eigen club. De VVD moet mevr Snijders haar gang laten gaan. Daar zal de landbouw mee uit de voeten kunnen. Laten we echter nuchter blijven en met elkaar inzien dat er over ons plattelanders meest beslist wordt door stedelingen en de groene lobby zijn duizenden verslaat.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Cees Veerman kreeg natuurlijk niet voor niets de hoogst denkbare onderscheiding in Frankrijk. Cees Veerman is een trouwe knecht van de grote Europese landen en hij vindt dat de landbouw in Nederland zijn langste tijd heeft gehad .

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Veerman is iemand die van buiten roept. Maar de kamerleden die het moeten doen zijn belangrijk. Er zijn ook mensen binnen het CDA die het belang van de veehouderij wel inzien. Jaco Geurts (plek 40), nu secretaris bij de NVV, is er een. In Barneveld geniet ie groot vertrouwen. Hij doet wat ie zegt. En bij ons in Putten kennen we de CU als links christelijk. En die zijn pas echt gevaarlijk voor de landbouw.

 • no-profile-image

  gert

  Veerman kan beter lid worden van Groen Links,o ja hij heeft ook nog een salaris boven de Balkenende norm en nog een boel praatjes die de boeren in het verdomhoekje moeten jagen ! Dikke vriend van Jan Jaap de Graaff ,dat zegt genoeg !!

 • no-profile-image

  100 %

  een boer die voor 80 % haar inkomen haald uit het buitenland moet in Nederland niet belangen mogen behartigen in Nederland dit is erger dan een buitenlander met 2 nationaliteiten

 • no-profile-image

  TFWC

  LTO-Hater: Ik wil graag bij de boer rechtstreeks kopen ipv bij AH en desnoods meer betalen. Of bij een bepaalde door jullie gekozen winkel. Als meer mensen dat doen kunnen de boeren daar wel van leven. De schaalvergroting is een ramp voor iedereen.

 • no-profile-image

  jan

  een weetje ; veerman heeft zelf nog een groot akkerbouw bedrijf in frankrijk waar hij naar lieve lust zich kan uitleven ,met de franse slag boeren bedoel ik dan!, hypocrieter en arroganter kan je het niet bedenken, weer een bewijs hoe je bedondert wordt door onze politici

 • no-profile-image

  Joost L.C. Heilbron

  Je ziet vaker dat (met name, maar niet alleen) oud-CDA politici terugkomen op hun beleid of besluiten, Lubbers is later ook veel verstandiger geworden. Zouden ze in hun 'jonge' jaren teveel in een keurslijf worden gedwongen?

  Ik begrijp niet precies, Knorrie, wat de bijlmer te maken heeft met dit onderwerp, maar ik weet wel dat steeds meer agrariërs zich van het CDA afkeren. Begrijpelijk, want al jaren lang voeren ze een beleid van schaalvergroting (en dus steeds mínder boeren die het hoofd boven water kunnen houden). Het zou het CDA sieren als ze, in plaats van op schaalvergroting, op kleinschalige, grondgebonden landbouw zouden inzetten.

  (Het CDA is daar overigens niet de enige in, maar wel de enige die zich profileert als een boerenpartij.)

 • no-profile-image

  ga zo

  40 reacties Leo .Er valt toch wel meer te vertellen over onze vriend Veerman. Valt me een beetje tegen.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  ...Dit verdient geen reactie.. Blijkbaar is die arme man aan de drank of erger.

 • no-profile-image

  ga zo

  Ja nu ken ik je weer. Maar.......

 • no-profile-image

  ga zo

  Nou kom op Leo je laat je toch niet door ene Piet Wisse uit het veld slaan.

 • no-profile-image

  katja

  Hi Pietje Puk, als je klaar(gekomen) bent met jouw Wouterswoudse kalfjes, dan zal ik even een pasmuntje onder jouw tong leggen en dan weet ik nog wel een lekker spelletje. Black Jack! Als CDA-jongere mag jij daar voor mijn part Jack de Vries en zijn adjudante bij inviteren. Ook onfatsoen moeten jullie tenslotte doen. Schurk dus aan, dan leer ik je de grond(prijs)beginselen. Mocht het niet aanslaan, geen nood. Dan gaan we gewoon klootschieten! Altijd prijs, want WEG MET HET CDA!

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Dank voor je aanmoediging Ga, Zo Door. Op deze wijze kan dit een fantastisch document worden over de wijze van discussiëren van de anti-landbouw lobby.

 • no-profile-image

  ga zo

  10 reacties uit 1 pen.GEFELICITEERT!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Wilt u weten wie en wat Cornelis Pieter Veerman ook alweer was en is? Ik schreef het allemaal voor u op in "De Pestvogels van Veerman".

 • no-profile-image

  ga zo

  Nu al 25 reacties uit dezelfde dikke duim!

 • no-profile-image

  Hendrik Rietman

  @Spotvogel: wat is de boodschap van je boek? Ik heb alleen onderstaande samenvatting kunnen vinden en 21.50 is mij op dit moment net iets te veel van het goede.
  De pestvogels van Veerman
  L. van den Bergh
  In het vroege voorjaar van 2003 werd er op een pluimveebedrijf bij het Utrechtse Scherpenzeel een uitbraak van het Vogelgriepvirus H7N7 ontdekt. De ziekte, die bekend werd onder de misleidende naam Vogelpest, breidde zich in de daaropvolgende maanden voornamelijk in zuidelijke richting uit en woedde vooral hevig in de Gelderse Vallei, Midden-Limburg en Zuidoost-Brabant.
  Zodoende vond de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit op miraculeuze wijze een bondgenoot in het virus, dat zijn visuele onzichtbaarheid steeds wist te combineren met een verschijnen op beleidsmatig niet al te onwelgevallig gekozen plaatsen. Met behulp van ruimingmethoden die uitmunten in slordigheid en nonchalance, wist de minister de kans op verdere verspreiding van de ziektekiem in hoge mate te bevorderen, zoals menig viraal expert destijds heeft verzucht. Vervolgens gingen zijn ambtenaren zover dat zelfs lievelingsdiertjes van peuters, kleuters en pubers niet veilig waren voor hun ongebreidelde moordlust. Van enige justiti of parlementaire bestraffing voor deze totalitaire wandaden jegens mens en dier is nadien echter nimmer sprake geweest.
  Gruwelijkheden, gecontroleerde feiten, ongezouten meningen en humoristische woord spelingen, Spotvogel doet op geheel eigen wijze in columnachtige bijdragen verslag van een epidemie die een grote impact heeft gehad op mens en dier.
  Over de auteur: Spotvogel is Gravenbage, September 1946) scharrelt zo’n beetje zijn bele leven al rond op het agrarische platteland. Hij was jarenlang in de gelegenheid om de mores van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij van binnenuit te ondergaan en te doorgronden, waardoor zijn mensbeeld er al n zo kleurarm op is geworden als de overbemeste doodgespoten en genetisch gemanipuleerde ku (ns) tgraslanden die tegenwoordig het platteland ontsieren. Met dit verscbil, dat ons buitengebied tenminste nog groene tinten vertoont, terwijl het bijbeborende mensbeeld er inktzwart tegen afsteekt.

 • no-profile-image

  knorrie

  Och Willeke, droom en slaap verder !!!
  Waarschijnlijk was je onder invloed van je brandnetelthee toen je je opmerking plaatste. De pvdd is een lachwekkende vertoning die helemaal past(te) in een tijdbeeld van ongekende luxe in dit land.
  Mensen willen zich afzetten tegen de intensieve veehouderij om hun geweten te zuiveren want tegelijkertijd is in een onderzoek bewezen dat meer dan de helft van de huisdieren te vroeg doodgaat aan verkeerde voeding of geen voeding, verwaarlozing, verkeerde verzorging. Voorbeeld: een goudvis wordt gemiddeld een half jaar oud, terwijl bij goede verzorging deze vis 40 jaar oud kan worden. Maar geef maar af op een ander !!!! terwijl je hond of kat tweemaal per dag naar buiten mag om te poepen en verder mag bijten aan zijn mand van de stress.

 • no-profile-image

  Jonas

  Veerman is diep gezonken!!

 • no-profile-image

  Gespen

  Het interreseerd mij niets meer of er nog partijen zijn die voor de landbouw opkomen of niet,of dat er 60% van de landbouw ingeleverd moet worden voor transport evemin.De nertsen houderij willen ze weg hebben,dit zet tevens de deur open om de rest van de veehouderij op te doeken,het zal mij een worst wezen dat dit land steeds verder afglijd,wordt het mij te gortig dan verkoop ik mijn duurzaam veehouderij bedrijf,en ga elders in de wereld verder,dat is het enige wat wij als mogelijkheid nog hebben,men blijft in dit land toch met de gesel op de ondernemers in slaan.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Helemaal fout Piet Wisse. Ik heb in 'de fora 'de haas heeft het moeilijk', 'chauffeur met teveel kippenmest in Duitsland' en vele andere voorgedaan hoe je een forum kunt 'sturen' en er zo een uitgebreid en waardevol document van kunt maken. Maar met de trefwoorden 'Veerman" en 'CDA' lukt dat op voorhand al nooit. Dat is dus te voorzien en puur vergooide tijd en moeite.

Laad alle reacties (49)

Of registreer je om te kunnen reageren.