Home

Achtergrond 159 x bekeken

Opnieuw spanningen bij zeegrens Korea's

Twee Noord-Koreaanse patrouilleboten zijn zaterdag de territoriale wateren van Zuid-Korea binnengevaren.

De vaartuigen maakten rechtsomkeer voordat het tot een confrontatie kwam, maakte het Zuid-Koreaanse leger zondag bekend.

De eerste patrouilleboot die de zeegrens overstak, keerde om nadat het per radio was gewaarschuwd. Ruim drie kwartier later voer ook een tweede marineboot Zuid-Koreaanse wateren binnen. Toen het vaartuig waarschuwingen negeerde, vuurde de Zuid-Koreaanse marine waarschuwingsschoten af. Daarop keerde de patrouilleboot alsnog om.

Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen. Volgens legerbronnen was het de eerste keer dat er schoten zijn afgevuurd in de regio, sinds er 26 maart een Zuid-Koreaans marineschip zonk. Het Zuid-Koreaanse leger vermoedt dat de Noord-Koreanen de hand hadden in het tot zinken brengen van de korvet, waarbij 46 doden vielen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.