Home

Achtergrond 805 x bekeken

Ook bruine bonen iets later de grond in

Akkerbouwer Frank Kerckhaert in Sluis zaait 12 hectare met bruine bonen.

Hij teelt ze via een telersvereniging voor verwerker HAK. "Bruine bonen zijn doorgaans een van de betere gewassen van het bedrijf", licht de Zeeuw toe. Dat de werkverdeling net anders is dan bij andere gewassen, komt mooi uit. Kerckhaert is altijd een van de eersten met zaaien. "Door de koude winter zijn we een dag of tien later." Foto Anton Dingemanse

In het in Drenthe gelegen Blijham verrijst een gloednieuwe stal voor melkvee bij een voormalig akkerbouwbedrijf. Het gaat om het nieuwe melkveebedrijf van de familie Van Dijk. Door gebruik te maken van een verplaatsingsregeling, vanwege herverkaveling, waterberging en natuur, verhuist het melkveebedrijf van de familie in september of oktober dit jaar van het ook in Drenthe gelegen Peize naar Blijham. "De geschiedenis van de boerderij in Peize gaat vier generaties terug", vertelt Hennie van Dijk. "Het valt niet mee om dit achter te laten, al ziet de nieuwe locatie er goed uit." De laatste gording van de nieuwe stal is inmiddels vastgezet. Komend weekeinde komt het dak erop. De stal biedt straks plaats aan 150 melkkoeien plus al het jongvee vanaf een half jaar oud. De koeien worden straks gemolken in een 24 stands carrouselstal. Foto Koos van de Spek

Antoon Willemsen met enkele pasgeboren nertsen. Foto Vidiphoto

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.