Home

Achtergrond 183 x bekeken

'Onderzoek vuurwerkramp bij ander korps'

Nieuw onderzoek naar de Enschedese vuurwerkramp zou gedaan moeten worden door politie- en justitiemensen van buiten het arrondissement Almelo.

Dat vindt Jillis Roelse, advocaat van Rudi Bakker. Bakker is oud-directeur van SE Fireworks, het bedrijf dat op 13 mei 2000 explodeerde, waardoor 23 mensen omkwamen en de woonwijk Roombeek werd verwoest.

Roelse heeft vandaag laten weten dat recente ontwikkelingen Bakker het vertrouwen geven dat het onderzoek naar de vuurwerkramp wordt heropend. Hij is ervan overtuigd dat de waarheid over de ramp nooit boven tafel is gekomen.

Via RTV Oost heeft het Openbaar Ministerie (OM) onlangs een nieuwe verklaring binnengekregen over het eerste ontstaan van de brand in het vuurwerkbedrijf. Justitie wil degene horen die deze verklaring heeft afgelegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.