Home

Achtergrond

Onderzoek naar aardappelmoeheid

De overheid heeft de Bloembollen Keurings Dienst (BKD) in Lisse opdracht gegeven tot het uitvoeren van een controle bij alle bloembollenteeltbedrijven op de geldigheid van de AM-onderzoeksverklaringen.

De controle is noodzakelijk in verband met internationale EU-afspraken en met het zicht op de nieuwe AM-aanpak. Indien een controle niet is uitgevoerd of als blijkt in de controle dat de AM-Onderzoeksverklaring niet geldig is, dan kan de BKD geen plantenpaspoort/certificaat kwaliteitskeuring verstrekken. Consequentie is dat de bollen dan niet mogen worden verhandeld. Op de website van de BKD kan men zich hierover nader informeren en de meest gestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp lezen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.