Home

Achtergrond 2 reacties

Omzet supermarkten gedaald

De Nederlandse supermarkten hebben in april 5,8 procent minder omzet gehaald dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat heeft onderzoeksbureau GfK bekendgemaakt.

De omzet in de weken 14 tot en met 17 bedroeg 2,33 miljard euro in vergelijking met 2,47 miljard euro een jaar eerder. Gecorrigeerd voor de verschuiving van Pasen, dat in 2009 in week 13 viel, daalde de omzet volgens GfK met 0,2 procent.

In de eerste vier maanden steeg de omzet met 0,4 procent tot iets meer dan 10 miljard euro. Het aantal uitgegeven kassabonnen bleef gelijk en de waarde per bon steeg met 10 cent tot 22,02 euro.

GfK verwacht dat de supers 50 miljoen euro extra omzet tegemoet kunnen zien als het Nederlands elftal de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika haalt. Bij het EK 2008 bleef de extra omzet beperkt tot 31 miljoen euro omdat Oranje toen in de kwartfinale werd uitgeschakeld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Omzet daalt. Dit zegt weinig, er wordt niet vermeld of er minder omzet in goederen is geweest ofdat de prijs lager was. Anders gezegd hebben de consumenten beter op de >koopjes< geled of gewoon minder producten in huis gehaald.

 • no-profile-image

  Patrick

  Dat is niet best dat de omzet gedaald is.
  Want al die supermarkt managers worden beoordeeld op cijfers. Hoe beter de cijfers hoe beter je als manager bent. Vak maakt het niet uit hoeveel je gesjoemeld hebt met die cijfers. Als ze op het eerste oog maar beter lijken als de vorige keer. Dus ben bang dat er een aantal managers ontslagen worden en de boeren nog minder geld krijgen voor hun producten. En dat er meer kiloknallers als lokmiddelen in de winkel komt. Er zal wel weer een LTO programma komen die de boeren aanzet dat ze op de kostprijs moeten gaan letten en uit moeten gaan breiden etc etc etc
  Ach voor velen het bekende verhaaltje als zoethoudertjes, ach de bekende marketing trukjes etc

Of registreer je om te kunnen reageren.