Home

Achtergrond 1 reactie

Omzet omgebouwde Super de Boer’s schiet omhoog

De omzet van de eerste 10 naar het Jumbo-concept omgebouwde Super de Boer-winkels is meer dan verdubbeld.

Dat zegt financieel directeur Ton van Veen van Jumbo in een interview dat is gepubliceerd in de nieuwsbrief van communicatiebureau Sparrow & Partners.

Jumbo rekende na de ombouw van de eerste 10 winkels erop dat de omzet ongeveer 25 procent zou stijgen. “Een uniek stukje massapsychologie”, aldus Van Veen. “De omgeving van de winkels is hetzelfde gebleven, het vloeroppervlak, het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid...”

Van Veen denkt dat consumenten reageren op de naam die Jumbo heeft opgebouwd. Jumbo zegt het grootste assortiment aan te bieden, met de beste service en gegarandeerd de laagste prijs. “Dat maakt ons uniek in Nederland.”

In totaal worden 175 winkels omgebouwd in de komende 3 jaar. Jumbo wil in de randstad een concurrent worden van de daar dominante keten, Albert Heijn.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Idd goede prestatie. Wel is het zaak om aan je beloftes te houden zou ik Ton van Veen aanbevelen, want hij zegt "Jumbo zegt het grootste assortiment aan te bieden, met de beste service en gegarandeerd de laagste prijs. “Dat maakt ons uniek in Nederland.”""""
    Dus als je die voorsprong wilt handhaven en AH wilt inhalen wat zeker niet onmogelijk is. Ga je beginnen met grootste assortiment biologische producten tegen de laagste prijs (tegenover supermarkten dan). Je begint met het labelen van genetisch gemanipuleerd voedsel en zorgt voor een genetisch gemanipuleerde vrije keten.
    Die vrije keten prijs je echter aan, je controleert de keten extra en handhaaft die ook. En hup je zit de komende 10 jaar op rozen, met goede visie, goed plan en iets om aan te werken en de neuzen de goede kant op laat gaan, van marketing naar ketenverantwoordelijkheid. En pats boem je bent groter als AH, maar belangrijker nog, je bent verantwoordelijk bezig voor alle lagen in de samenleving, en alle facetten van verantwoordelijkheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.