Home

Achtergrond 2 reacties

Olieprijs daalt onder 74 dollar

De olieprijs is donderdag door aanwakkerende zorgen over het herstel van de wereldeconomie gedaald tot het laagste niveau van de afgelopen drie maanden.

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie (van 159 liter) ging aan het einde van de Amerikaanse handelsdag ruim 2 procent omlaag tot 73,95 dollar.
De daling werd mede veroorzaakt door tegenvallende berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid bleek dat het aantal mensen dat afgelopen week voor het eerst een werkloosheidsuitkering aanvroeg in de Verenigde Staten nauwelijks lager was dan een week eerder. Het totaal aantal mensen met een uitkering ging zelfs onverwacht licht omhoog, terwijl een kleine afname was voorspeld.

De onzekerheid over de vooruitzichten voor de Europese economie hielp de olieprijs evenmin vooruit. Handelaren voorzien een beperkte economische groei in de eurozone vanwege de grootscheepse bezuinigingsoperaties die nodig zijn om de tekorten terug te dringen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk

  De nederlandse overheid is wel lekker bezig zo, een liter benzine of diesel geleverd in de haven (klaar voor gebruik) kost 21 eurocent, de pomphouder verdiendt 7 eurocent per liter brandstof,nog wat extra kosten voor transport naar de pomphouder kom je maximaal op 40 eurocent per liter benzine of diesel, de nederlandse overheid pakt hiermee ong 1 euro per liter brandstof,moet ook wel als je de zuideuropese landen in het zadel wilt houden,en gul strooit met het geld van de ingezettenen,in de arabische landen kost brandstof bijna niets daar is een liter water duurder.

 • no-profile-image

  drentse boer

  nou waarom is de prijs aan de pomp dan nog zo hoog???
  er word weer veel geld verdient in de oliewereld,tis te hopen dat we niet teveel hoefen beregenen dit jaar voor deze diesel prijzen!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.