Home

Achtergrond

Olieprijs daalt onder 69 dollar

De olieprijs is opnieuw scherp gedaald.

Handelaren vrezen dat de vraag afneemt door de gevolgen van de schuldencrisis in Europa. Ook een verdere daling van de euro ten opzichte van de dollar drukte op de olieprijs.

De prijs voor een vat Amerikaanse ruwe olie (van 159 liter) dook tijdens de middaghandel 2,4 procent omlaag tot 68,22 dollar. Eerder op de dag zakte de prijs van de grondstof tot 67,92 dollar, het laagste niveau sinds september vorig jaar.

Door de angst dat de Griekse schuldenproblematiek overslaat op andere Europese landen, kelderde de prijs sinds het begin van de maand met zo’n 20 procent. Overheden moeten omvangrijke bezuinigingsoperaties doorvoeren om hun tekorten weg te werken en dat kan ten koste gaan van de economische groei. ”De crisis heeft ons wakker geschud. Hoewel er sprake is van herstel, is het duidelijk dat het langzaam en pijnlijk zal zijn”, aldus een handelaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.