Home

Achtergrond 154 x bekeken

Olie bedreigt meer dan 600 diersoorten

Meer dan zeshonderd diersoorten worden bedreigd door de uitdijende olievlek in de Golf van Mexico. Dat stelde het ministerie van Natuur en Visserij van de staat Louisiana vandaag.

Volgens het ministerie bedreigt de ramp 445 soorten vis, 134 vogelsoorten, 45 zoogdiersoorten en 32 soorten reptielen en amfibieën. De autoriteiten maken zich zorgen over onder meer de bruine pelikaan, strandlopers, een zeeschildpaddensoort, kaaimannen en verscheidene walvissoorten.

Het is een cruciale tijd voor het kwetsbare ecosysteem in de regio. Veel dieren gaan net paaien of broeden.

De olieramp is het gevolg van het zinken vorige maand van het booreiland Deepwater Horizon ongeveer 80 kilometer uit de kust van Louisiana. Daardoor stroomt dagelijks honderdduizenden liters olie in zee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.