Home

Achtergrond 456 x bekeken 3 reacties

Nu snel 'stuifoverleg' LTO en LNV

Een ambtelijke delegatie van het ministerie van LNV komt nu snel naar de Veenkoloniën om de stuifproblematiek te bekijken en te bespreken.

Dat hebben Gerda van Eck van LNV-regiodirectie Noord en voorzitter Henk Brink van LTO-Drenthe vanochtend afgesproken. LTO was zeer verbolgen dat het ministerie niets van zich liet horen hoewel minister Verburg al 22 april had toegezegd overleg te plegen over de extreme stuifschade van dit voorjaar.

Uit het feit dat LTO-bestuurders de problemen niet bij LNV-ambtenaren hadden aangekaart op een afscheidsreceptie vorige week trok het ministerie de conclusie dat het probleem was overgewaaid. "Wel vreemd dat LNV van ons verwacht dat wij dat probleem gaan bespreken op een afscheidsreceptie", zegt Brink. Hij is blij dat er nu eindelijk contact is gelegd, al was het beter geweest dat het een maand eerder was gebeurd.

Lees ook LNV: bestuurders LTO zwegen over stuiven

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Nadenken

  De mestwetgeving is veel te ver doorgeslagen. Staat ver van de praktijk, gewoon bijstellen. Het is goed voor het milieu als het goed gebeurd! En zeker voor de portemonee. Want die is leeg, niet vragen hoe het komt?

 • no-profile-image

  drent

  Typisch lto, altyd te laat, dit was afgelopen winter toch ook al bekend waarom dan niet direkt reageren.Nu hebben wij de eerste schade al weer gehad en nu moeten ze ineens snel stuifoverleg hebben? Het leed is nu toch al geleden.

 • no-profile-image

  kees

  Typisch voorbeeld van als de kalf dood is dempt men de put. Het onheil is al geschied en er nu nog rundveedrijfmest over aanbrengen verergert de schade alleen maar, alles wat aangetast is verbrand dan ook nog een keer. Slaap lekker verder, of steek je kop nog maar een meter verder in het zand LNV en niet te vergeten (N)LTO.

Of registreer je om te kunnen reageren.