Home

Achtergrond 205 x bekeken

'Nu 4 miljard voor ontbossingsfonds'

Rijke landen hebben meer toezeggingen gedaan voor het zogeheten ontbossingsfonds.

In totaal is nu 4 miljard dollar (3,25 miljard euro) beschikbaar gesteld voor projecten in de periode 2010-2012, onder meer in ontwikkelingslanden met oerwouden en grote oppervlakten bos. Het geld is onder meer bestemd voor het aanplanten van nieuwe bossen en het tegengaan van ongewenste houtkap.

Dat heeft premier Jens Stoltenberg van Noorwegen bekendgemaakt tijdens internationaal overleg in Oslo. Dat heeft plaats in de aanloop naar een topconferentie over klimaatverandering die maandag in de Duitse stad Bonn begint.

In veel landen verdwijnen bossen in een hoog tempo, voor houtwinning en om plaats te maken voor landbouwgrond, wegen en steden. Tijdens de klimaattop in december in Kopenhagen hadden rijke landen al 3,5 miljard dollar toegezegd voor het klimaatfonds. Daar is nu een half miljard bijgekomen. Duitsland neemt daarvan circa 430 miljoen dollar voor zijn rekening.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.