Home

Achtergrond 169 x bekeken 7 reacties

Noord-Brabant heeft geen geld meer voor EHS

De provincie Noord-Brabant stopt met het aankopen van gronden voor het aaneengesloten netwerk van robuuste natuurgebieden, de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Zij is daartoe genoodzaakt omdat er geen budget meer is om gronden te verwerven. De provincie zal de minister van LNV (als eerstverantwoordelijke) oproepen om voldoende Rijksmiddelen beschikbaar te stellen zodat de realisatie van de EHS niet volledig stil komt te liggen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anja

  De EHS heeft ons al meer dan 5 miljard EURO gekost , zal zeker oplopen naar 8 miljard EURO . De jaar kosten lopen op voor onderhoud naar 625 miljoen EURO op jaar basis .

 • no-profile-image

  bert

  Wordt het niet een tijd om de stekker uit dit Nederlands project te trekken.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het is een leuke hobby voor de milieu taliban en Cees Veerman. Als de gemiddelde belasting betaler eens wist wat de kostten hiervoor zijn geweest dan was de stekker al lang uit dit waanzinnige project getrokken

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Melkveehouder, het is geen hobby. Het is een welbewuste keuze. Ik heb het al eens eerder uitgelegd: Nederland heeft de landbouw uitgeleverd aan Europa. De landbouw moet dus weg (grotendeels). Daarvoor in de plaats gaat dit land zich toeleggen op recreatie, vervoer en kennis. Alle partijen doen hier aan mee, dus denk maar niet dat er ook nog maar iemand is die voor ons opkomt; wij kunnen op basis van leugens weggetreiterd worden (mestwet). En wat die kosten betreft: als Nederland echt van die intelligente burgers had, dan hadden ze dat zelf ook wel kunnen bedenken. Het feit dat dit allemaal kritiekloos geaccepteerd wordt zegt juist iets over het gebrek aan intelligentie. En die Veerman is niet meer dan een loopjochie in het geheel van het type links lullen, rechts zakken vullen.

 • no-profile-image

  crisis

  Dat hadden ze al veel eerder moeten doen. Straks gaan ze weer onderbrekingen maken om versleep van ziektes tegen te gaan. Als die uitbreken gaan ze er allemaal aan! Dat begrijpen ze toch niet, intelegentie ontbreekt!

 • no-profile-image

  pieter

  volgens mij heeft heel bv nederland een geld meer voor dit soort ongein. het lijkt me verstandiger dit beleid om te gooien. ga er nou gewoon landbouwgrond van maken, laat mensen er geld mee verdienen. misschien hoeft er dan minder bezuinigd te worden.

 • no-profile-image

  natuur hater

  De E H S heeft ons al meer dan 5 miljard EURO gekost en men is nog op zoek naar zeker 2,3 miljard en de nodige centen bij voor de onverziende kosten. De jaarlijkse onderhouds kosten bedragen nu al 500 miljoen EURO op jaar basis, daar komen straks nog een bedrag bij van minimaal 115 miljoen EURO over heen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.