Home

Achtergrond 596 x bekeken

Nieuwe vakbeurs intensieve veehouderij en tuinbouw

Herman van der Most en de Limburgse ondernemer Harry Maessen gaan samenwerken en vakbeurzen organiseren in Venray.

Daar wordt een hal van 28.000 vierkante meter van Maessen omgebouwd tot nieuwe evenementenhal. Hier gaat Van der Most onder andere beurzen organiseren voor de intensieve veehouderij en de tuinbouw.

Eind dit jaar opent de nieuwe hal in Venray zijn deuren. De eerste beurs, een tuinbouwbeurs, wordt in december georganiseerd. De intensieve veehouderij komt in maart aan bod met Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV).

Van der Most heeft al twee vestigingen in Hardenberg en Gorinchem, waar vakbeurzen worden georganiseerd. Deze agrarische vakbeurzen trokken afgelopen jaar ruim 100.000 bezoekers. "Een derde evenementenhal past precies in de ambitie van ons bedrijf. Nu zijn we in staat landelijk vakbeurzen aan te bieden", aldus Herman van der Most.

Maessen zocht al langer een partij die zijn hal wilde gaan exploiteren voor beurzen. Van der Most zag een interessante aanvulling voor zijn bedrijf, dat heel Nederland wil kunnen bedienen. Van der Most wil volgend jaar ook in Duitsland aan de slag.

Door de komst van de hal in Venray moet de hal in Gorinchem worden ontlast. De LIV in Gorinchem komt te vervallen.

Van der Most is niet bang dat er te veel agrarische beurzen komen. "Ons concept slaat aan", zegt Van der Most. De exposanten willen het, de bezoekers willen het, daar spelen wij op in, aldus de ondernemer.

Of registreer je om te kunnen reageren.