Home

Achtergrond

Nieuwe topman benoemd bij BASF

Het Duitse BASF, 's werelds grootste chemieconcern, heeft vandaag een opvolger benoemd voor bestuursvoorzitter Jürgen Hambrecht, die volgend jaar met pensioen gaat.

Hij wordt opgevolgd door financieel directeur Kurt Bock. De 51-jarige Bock zal na de aandeelhoudersvergadering op 6 mei 2011 het stokje overnemen van de 63-jarige Hambrecht. Bock geeft momenteel ook leiding aan de activiteiten van BASF in Noord-Amerika. "Met Kurt Bock neemt een internationaal ervaren en veelzijdige ondernemer de leiding bij BASF. Onder zijn leiderschap zal het succes van het bedrijf worden voortgezet'', aldus een verklaring van de raad van toezicht van BASF.

Hambrecht heeft meer dan dertig jaar bij BASF gewerkt. Het concern uit Ludwigshafen telt wereldwijd ongeveer 105.000 werknemers in circa 385 fabrieken en locaties. In Nederland heeft het bedrijf vestigingen in De Meern, Nijehaske, Oosterhout, Arnhem en Maastricht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.