Home

Achtergrond

Niet veel maar wel fraaie tulpen op keuring

Het tulpenseizoen loopt op de laatste benen en dat is veelal de periode dat de kwekerij nieuwe zaailingen en mutanten naar de keuringszaal brengt.

Deze week is dat het geval in de vorm van onder andere de prachtig gevormde verloping uit Tulipa 'Yellow Flight', een roze verloping uit T.'Craker' en een diep gele verloping uit T. 'Ninja' die in het geel een enkele rode streep toont. Cees Breed showt Tulipa viridiflora (meerbloemig) 'China Town' en de rood/groene T. 'Hollywood'.

Maveridge International zette de roze Tulipa 'Clearwater' op de keuringstafel, Bulbes Differance de T. 'Moulin Rouge' die forse rood/witte bloemen heeft. C.W. van der Hulst toont een puike vaas met de T. 'Hemisphere'. Een tulp met, qua kleurstelling, vele gezichten en op de vaas een bont geheel. Paul van Bentem tenslotte zette een tulpenfamilie op de keuringstafel in de vorm van de roze T. 'Pretty Love', de rode T. 'Pretty Woman' en de paarse T. 'Pretty Lady'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.