Home

Achtergrond 173 x bekeken

Nederland levert pompen aan Polen

Nederland heeft twee speciale hogedrukpompen aangeboden aan Polen om de enorme overstromingen in het land te bestrijden.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat levert de pompen en de benodigde personele ondersteuning. De kosten van 100.000 euro worden betaald uit de begroting van Buitenlandse Zaken, zo liet dat ministerie vrijdag weten.

Polen kampt in het zuiden van het land met grootschalige overstromingen als gevolg van zware regenval in de afgelopen dagen. Het water verplaatst zich van het zuiden richting het noorden en richt onderweg grote schade aan. Op meerdere plaatsen zijn dijken doorgebroken. Het hoge water heeft vrijdag de hoofdstad Warschau bereikt. De overstroming heeft tot nu toe zeven mensenlevens gekost en duizenden mensen dakloos gemaakt.

De pompen zullen naar verwachting vijf dagen in Polen blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.