Home

Achtergrond 667 x bekeken 1 reactie

Natuurhoeve zegt contract Deltamilk op

De Natuurhoeve in Benschop heeft zijn contract met melkleverancier Deltamilk opgezegd.

Het zuivelbedrijf zoekt vanaf januari 2011 nieuwe melkleveranciers.

Als reden voor het opzeggen van het contract wordt een verschil van inzicht genoemd. Daarnaast geeft de onderneming aan op zoek te zijn naar veehouders die geografisch gezien meer in de regio liggen.

"We staan open voor continuering van de samenwerking met bepaalde individuele veehouders die nu leveren", legt de woordvoerder uit. "Dit zal echter per situatie worden bekeken en is alleen mogelijk zonder Deltamilk als betrokken partij." De Natuurhoeve streeft naar een langdurige relatie met zijn veehouders en streeft uitbetaling van een bovengemiddelde melkprijs na.

De Natuurhoeve zoekt veehouders in een straal van 30 kilometer om Benschop heen. Voor 2011 heeft de onderneming duurzaamheid, weidegang en kwaliteit hoog in het vaandel. De melkprijsopbouw zal voor een deel aan deze prestaties gekoppeld zijn. De woordvoerder geeft aan dat er geen entreegeld aan nieuwe leveranciers gevraagd zal worden. "Wel zoeken we veehouders die een duurzame bedrijfsvoering nastreven."

Het familiebedrijf bestaat uit diverse werkmaatschappijen, waaronder de twee zuivelverwerkende bedrijven Lebo Kaas en de Natuurhoeve. Lebo Kaas is gespecialiseerd in productie van verse roomkaas en Natuurhoeve produceert diverse yoghurtproducten en zoete desserts.

"We verwerken momenteel ongeveer 8 miljoen liter melk op jaarbasis", zegt de Natuurhoeve-woordvoerder. Die gaat ervan uit dat in de toekomst ongeveer eenzelfde hoeveelheid melk nodig is, al wordt de exacte hoeveelheid nog berekend. De melk wordt nu nog geleverd door twaalf melkveehouders.

Dinsdagavond 8 juni organiseert de Natuurhoeve een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde veehouders. Dan worden verder details bekend gemaakt. De locatie is tot op heden nog niet bekend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jamie Erkelens

    De informatiebijeenkomst vindt plaats op 8 juni 2010 om 20.00 uur op een locatie in de regio. Bij interesse kunt u zich aanmelden bij Jamie Erkelens, via e-mail: J.erkelens@natuurhoeve.nl of telefonisch: 0348-451254. Stuurt u a.u.b. uw naam, adres , telefoonnummer, de hoeveelheid melk die u jaarlijks levert en wie uw huidige afnemer is. U ontvangt na aanmelding een uitnodiging met de gegevens van de locatie en het programma. De Natuurhoeve ziet uw aanmelding graag tegemoet!

Of registreer je om te kunnen reageren.