Home

Achtergrond

Molens trekken veel publiek

Meer dan 50.000 mensen hebben gisteren en vandaag een bezoek gebracht aan een molen of gemaal.

Dat heeft de organisatie van de nationale Molen- en Gemalendag gemeld. Het afgelopen weekeinde stelden 728 molens en 37 gemalen hun deuren open voor het publiek. Volgens een woordvoerster van de organisatie is het jaarlijks terugkerende evenement belangrijk voor het voortbestaan van de molens. "Mensen zien op deze manier in dat molens van ons allemaal zijn'', aldus de woordvoerster.

Volgens de zegsvrouw zijn van alle 1156 molens in Nederland er nog achthonderd in bedrijf. Als een molen kapot is, is het van belang dat die snel wordt gerepareerd, "want een vervallen molen kan vaak niet meer hersteld worden'', aldus de woordvoerster.

Vorig jaar trok de molen- en gemalendag 50.000 bezoekers. Dit jaar zijn het er volgens de organisatie meer, maar hoeveel meer is nog niet duidelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.