Home

Achtergrond

Mogelijk glassplinters in oploskoffie

Koffiefabrikant Nescafé haalt uit voorzorg twee soorten oploskoffie uit de handel.

Het gaat om Cap Colombie en Espresso 100 gram waarin glassplinters kunnen voorkomen. De glazen verpakking van de twee producten is tijdens het transport mogelijk beschadigd geraakt. Dat liet Nescafé vrijdag weten in krantenadvertenties.

De terughaalactie betreft glazen potten oploskoffie van het formaat 100 gram die zijn afgesloten met folie en een deksel. Nescafé roept consumenten die een dergelijke pot koffie in huis hebben op deze niet te gebruiken. Ze kunnen de streepjescode uitknippen en die opsturen naar de fabrikant om hun geld terug te krijgen.

Volgens Nescafé kan ze "geen enkele concessie doen aan de kwaliteit en veiligheid'' van haar producten en heeft daarom besloten de koffie uit de handel te halen. Andere koffiesoorten zijn niet beschadigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.