Home

Achtergrond 198 x bekeken

Minder werklozen

De werkloosheid is voor het eerst sinds de zomer van 2008, toen de financiële crisis uitbrak, afgenomen.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het voegt eraan toe dat het "nog te vroeg is om te spreken van een omslag in de ontwikkeling''. De voor het seizoen gecorrigeerde werkloosheid kwam in de periode februari-april uit op 437.000 personen, negenduizend minder dan in de vorige driemaandsperiode.

Een zwaluw maakt nog geen zomer. Volgens het CBS blijkt uit recent beschikbaar gekomen gegevens dat de situatie op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2010 nog niet is verbeterd. Zo was er ook een verdere daling van het aantal openstaande vacatures en kromp het aantal banen fors.

Het aantal mensen met een WW-uitkering daalde in april met negenduizend tot 309.000, meldde woensdag UWV WERKbedrijf. Er werden 42.000 WW-uitkeringen beëindigd, waarvan de helft omdat mensen weer aan de slag gingen.

De cijfers van het UWV verschillen van die van het CBS, doordat mensen die een WW- of bijstandsuitkering ontvangen verplicht zijn zich daar in te schrijven. Het CBS rekent tot werklozen de mensen die minder dan twaalf uur per week werken, maar die wel meer zouden willen werken. Daar zijn ook mensen bij die geen uitkering ontvangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.