Home

Achtergrond 185 x bekeken

Minder superheffing, maar meer dan werd verwacht

De Nederlandse melkveehouderij moet over quotumjaar 2009/2010 veel minder superheffing betalen dan over de twee voorgaande jaren.

De totale overschrijding van het quotum is door het Productschap Zuivel berekend op 47 miljoen kilo. Dat is goed voor een superheffing van 13,1 miljoen euro. Dit is exclusief eventuele superheffing voor boerderijzuivelaars. Die hebben een eigen quotum.

Hoewel fors lager, was de hoogte van de definitieve overschrijding toch nog een verrassing. Dit komt vooral door het feit dat de niet bij FrieslandCampina aangesloten melkveehouders (ongeveer 30 procent van het nationale quotum) relatief een veel grotere overschrijding veroorzaakten dan de leveranciers van FrieslandCampina. Van dit bedrijf was begin april al bekend dat de overschrijding daar 33,6 miljoen kilo was. Zou bij de overige melkveehouders een evenredige overschrijding plaats hebben gevonden, dan kwam het totaal op 40 miljoen kilo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.