Home

Achtergrond

Minder mensen in deeltijd-WW

Het aantal werknemers dat een beroep doet op de deeltijd-WW, is gedaald.

Volgens de meest recente cijfers van eind maart maken er nog ongeveer 36.000 mensen gebruik van. Een maand eerder waren het er nog circa 40.000.

Dat heeft demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vandaag gemeld. De deeltijd-WW werd ruim een jaar geleden ingevoerd voor bedrijven die last hebben van de economische crisis en die hun personeel minder willen laten werken. Sindsdien hebben in totaal 66.000 werknemers een beroep op de regeling gedaan. Van hen zijn er 30.000 inmiddels uitgestroomd.

Volgens Sociale Zaken stromen er nu voor het eerst meer mensen uit de regeling dan er in komen. Bedrijven uit de metaalsector maken het meeste gebruik van deeltijd-WW. In de nieuwe instroom zijn werknemers uit de bouw opvallend veel vertegenwoordigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.