Home

Achtergrond

Milcobel ziet ruimte voor nog hogere uitbetaling

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel heeft haar voorschotprijs over de maand april met een halve cent verhoogd van 26 naar 26,5 cent per kilo. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt.

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel heeft haar voorschotprijs over de maand april met een halve cent verhoogd van 26 naar 26,5 cent per kilo. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt. Genoemde prijs geldt bij het wettelijke Belgische gehalte aan melkvet en eiwit. De werkelijk betaalde prijs gaat met bijna 30 cent per 100 kilo omhoog van €  30,21 in maart naar €  30,50 in april. Per kilo vet betaalt Milcobel een prijs uit van €  2,64, per kilo eiwit wordt € 4,91 betaald.

Milcobel verwacht de komende maanden nog een verdere verhoging van de voorschotprijs te kunnen realiseren. Het bedrijf profiteert goed van de fors hogere zuivelmarkt. Milcobel is vanouds sterk in melkpoeders, maar zet geleidelijk aan sterker in op de productie van (merk)kazen. Het verwacht ook in die markt de vruchten te kunnen plukken van de betere situatie op de zuivelmarkt. Al zal het effect daarvan later voelbaar worden dan in de poedermarkt.

Milcobel beweegt zich qua uitbetaling momenteel in de top van de Belgische zuivelondernemingen. Veel andere bedrijven hebben moeite om mee te komen met Milcobel.

Of registreer je om te kunnen reageren.