Home

Achtergrond 190 x bekeken

Merkel: toekomst EU staat op het spel

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag gezegd dat de toekomst van de Europese Unie (EU) en de toekomst van Duitsland binnen de EU door de Griekse schuldencrisis op het spel staat. Ze deed haar uitspraak in de Bondsdag, waar ze de Duitse noodhulp aan Griekenland van ruim 22 miljard euro verdedigde, waarover vrijdag gestemd wordt.

Merkel zei verder dat het contraproductief zou zijn geweest, indien Griekenland al eerder, voordat het extra bezuinigingsmaatregelen had aangekondigd, financiële hulp had gekregen. Ze reageerde daarmee op beschuldigingen dat Duitsland te lang getwijfeld zou hebben over financiële hulp voor Griekenland.

Volgens de Duitse bondskanselier kan er geen enkele besluit in de EU genomen worden zonder de medewerking van Duitsland. ,,Heel de wereld kijkt naar Duitsland.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.