Home

Achtergrond 1420 x bekeken

Melkveebedrijf met 54 hectare

In het Friese Echtenerbrug, vlakbij het Tjeukemeer, staat een melkveebedrijf met ruim 54 hectare grond te koop.

De grond ligt allemaal rondom de boerderij. Bij het bedrijf staat een ligboxenstal voor circa 117 stuks grootvee. De stal is niet nieuw (1979), maar in de loop der tijd wel uitgebreid (1982) en gerenoveerd. In 2008 is de roostervloer in de ligboxenstal vernieuwd en in 2003 de paddenstoelboxen, aldus makelaar Germ Wijnia van het gelijknamige makelaarskantoor. In de stal zijn drie krachtvoerboxen en een koeborstel. Onder de stal zit 800 kubieke meter mestopslagcapaciteit. De koeien worden gemolken in een 2 x 6 visgraatmelkstal. De melkstal kan worden uitgebreid maar de ruimte kan ook eenvoudig worden gebruikt om een melkrobot te plaatsen. De melk gaat in een melkkoeltank van 9.000 liter. Daarnaast is er een in 1999 gebouwde jongveestal voor circa 46 kalveren en pinken welke geheel is onderkelderd (400 kubieke meter mestopslag).

Tussen de woning en de ligboxenstal staat nog een schuur die gebruikt wordt als afkalfstal en opfokruimte voor de jongste kalveren. Hierin staan ook twee paardenboxen. Op de zolder van de schuur is ruimte voor de opslag van hooi en stro. Verder is er nog een halfopen wagenberging voor het stallen van machines en trekkers.

Bij de boerderij hoort ruim 55 hectare grond, waarvan circa 1 hectare in gebruik is als erf. De grond (veen) leent zich uitstekend voor de teelt van gras en mais, aldus de makelaar. Het ruwvoer gaat in drie sleufsilo’s. Er is een silo van 11 bij 36 meter uit 1999, een van 6 bij 20 meter uit 2002 en nog een nieuwe sleuf-silo van 9 bij 20 meter. Naast de 1.200 kubieke meter mest-opslagcapaciteit onder de stallen is er nog een mestzak van 500 kubieke meter (2003). De vaste mest gaat op een mestplaat van 15 bij 3 meter.

De woning is in 1986 gebouwd. Het is een ruime woning met zes slaapkamers. Op de begane grond zijn een woonkamer, woonkeuken en kantoor/slaapkamer met douche en toilet. Op de eerste verdieping zijn zes slaapkamers, waarvan twee met balkon, en een badkamer. De woning is grotendeels geïsoleerd en voorzien van dubbel glas.

Naast de woning staat een garage en bij de boerderij is een grote paardenbak. De boerderij is ideaal voor een paardenliefhebber, maar ook voor ondernemers die naast de melkveehouderij graag in de recreatiesector aan de slag willen. De ligging, vlakbij het Tjeukemeer, leent zich daar prima voor. Echtenerbrug is een dorp met zo’n 1.100 inwoners, heeft diverse winkels en is in trek bij watersportliefhebbers. Lemmer en de A6 liggen ongeveer 7 kilometer van de boerderij.

Meer informatie: Germ Wijnia, 0515 - 55 90 19 of 06 - 1136 2615, www.germwijnia.nl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.