Home

Achtergrond 183 x bekeken

'Melkschapen vrijwel allemaal geënt'

Bijna alle melkschapenhouders zijn bereid om te vaccineren tegen Q-koorts.

Dat zegt Nico Verduin, voorzitter van de LTO-vakgroep schapenhouderij.

"Het belang van versoepelingen van het Q-koortsbeleid is voor de melkschapensector enorm", aldus Verduin tijdens een bijeenkomst over Q-koorts in Wijchen. "Melkschapen kun je niet duurmelken, waardoor veel bedrijven in de problemen komen. De melkproductie stopt straks gewoon."

Bij de 37 bedrijven die volgens gegevens van het ministerie van landbouw officieel gevaccineerd zijn tegen Q-koorts zijn opvallend veel melkschapenbedrijven. Tot nu toe zijn twee melkschapenbedrijven besmet met Q-koorts. Alle melkschapen en melkgeitenbedrijven moeten voor 1 juni gevaccineerd zijn tegen Q-koorts.

Of registreer je om te kunnen reageren.