Home

Achtergrond 177 x bekeken

Meeste kinderzitjes in orde

Tien van de twaalf in Nederland verkrijgbare autokinderzitjes zijn goed.

Twee zitjes scoren redelijk. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB en haar Europese zusterclubs. De kwaliteit van de zitjes is in de tien jaar dat de ANWB ze test aanzienlijk verbeterd zonder dat de wettelijke eisen wezenlijk zijn veranderd, laat de organisatie woensdag weten op haar website.

Volgens de ANWB hebben de fabrikanten veel verbeteringen doorgevoerd bij de autozitjes, zoals zijdelingse bescherming, het gebruiksgemak en de bescherming bij een frontale botsing. Kinderen kleiner dan 1.35 meter moeten verplicht in een goedgekeurd en passend zitje worden gezet. Onder passend verstaat de wetgever geschikt voor lengte en gewicht.

De ANWB dringt er bij ouders op aan om kinderen in de auto altijd in een goed getest kinderzitje te vervoeren. "Ook bij lage snelheden met een auto zijn de krachten die tijdens een aanrijding op een kind worden uitgeoefend enorm'', aldus de bond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.