Home

Achtergrond 151 x bekeken

'Meer maatregelen nodig tegen CO2-uitstoot'

Als alle landen die hebben deelgenomen aan de VN-klimaattop in Kopenhagen doen wat ze hebben beloofd, kan de uitstoot van CO2 worden beperkt met 70 procent van wat nodig is.

Dat heeft het Planbureau voor de Leefomgeving berekend. Om de opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden, zijn extra inspanningen nodig.

Alle landen hebben na de mislukte top moeten aangeven welke toezeggingen ze wilden doen. Als iedereen er nog een schepje bovenop doet, dan wordt de doelstelling in 2020 wel gehaald, verwacht het adviesorgaan van de overheid. De landen konden tot eind januari hun plannen indienen. Die heeft het PBL nu doorgerekend.

Dit najaar volgt in Cancun (Mexico) een nieuwe top. Demissionair minister Tineke Huizinga (Milieu) houdt er sterk rekening mee dat ook daar geen juridisch bindend klimaatakkoord wordt bereikt over de uitstoot van het broeikasgas CO2.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.