Home

Achtergrond

'Meer kennis nodig over CO2-opslag'

Ondergrondse CO2-opslag kan een flinke bijdrage leveren aan de terugdringing van de uitstoot van koolstofdioxide, maar kan nadelige bijwerkingen hebben.

Daarnaar moet meer onderzoek worden gedaan, voordat de technologie op grote schaal kan worden toegepast. Dat stelt onderzoeker Joris Koornneef in het proefschrift waarop hij op 17 mei promoveert aan de Universiteit Utrecht. Hij analyseerde onder meer het totale milieueffect van ondergrondse CO2-opslag en onderzocht ook de veiligheidsrisico's.

Volgens Koornneef zorgt het afvangen, transporteren en ondergronds opslaan van CO2 ervoor dat kolencentrales substantieel minder bijdragen aan het broeikaseffect. Maar het kost ook extra energie, waardoor het gunstige effect voor het milieu weer deels teniet wordt gedaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.