Home

Achtergrond 2 reacties

Mastwijk: schade boktor geen normaal ondernemersrisico

De schade die boomkwekers bij Boskoop hebben opgelopen door maatregelen om de Oost-Aziatische boktor te bestrijden valt niet onder het 'normale ondernemersrisico'.

Dat vindt CDA-Kamerlid Jan Mastwijk, die het op dit punt niet eens is met minister Gerda Verburg.

Mastwijk vindt niet dat telers kunnen worden opgezadeld met extra kosten voor keuringen en met imagoschade, zeker als ze geen esdoorns of andere waardplanten van de boktor uit China en de rest van Azië hebben geïmporteerd. Hij wil nadere uitleg van Verburg.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Als de heer Mastwijk de schade voor de telers wil verhalen, zal hij een schuldige moeten zien te vinden. We weten wie de boosdoener is, we weten van waar hij komt, alleen niet wie hem heeft binnen gesmokkeld. Dat het en illigale assielzoeker is, zal duidelijk zijn. Hopelijk is hij het land uitgezet om erger te voorkomen. De enige die we verant- woordelijk kunnen stellen voor deze illigale verstekeling is de >Vrije Wereld Markt<, was die er niet geweest had de boktor minder kans gehad om te reizen. Mijn voorstel is dan ook om de vrije handelaren de schade te laten dragen. Zij plukken meer vruchten van de open markten dan de boeren. De landbouw export is hoofdzakelijk een Europees gebeuren.

  • no-profile-image

    Edel Schweine

    En holtorren.....?Zijn veelal inheems.

Of registreer je om te kunnen reageren.