Home

Achtergrond

Marijke Vos neemt afscheid van raad

Marijke Vos (GroenLinks) heeft woensdag afscheid genomen van de Amsterdamse gemeenteraad.

Ze was de afgelopen vier jaar wethouder in de hoofdstad. Vos kondigde vorig jaar al aan na de gemeenteraadsverkiezingen van maart niet meer terug te keren in een nieuw stadsbestuur en ook afscheid te nemen van de politiek.

De ex-politica (53) heeft een lange staat van dienst binnen GroenLinks. Ze is voorzitter van de partij geweest en zat twaalf jaar in de Tweede Kamer. Verder was ze voorzitter van de commissie Bouwfraude.

De Amsterdamse gemeenteraad nam woensdag ook afscheid van PvdA-wethouder Hans Gerson. Ook hij keert niet terug in het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Gerson was ongeveer een jaar wethouder en was onder meer verantwoordelijk voor het hoofdpijndossier Noord-Zuidlijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.