Home

Achtergrond

Marechaussee voorkomt kinderontvoering

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft vorige week donderdag een Egyptische man met zijn vier Duitse kinderen op de luchthaven onderschept.

De man zou zijn kroost vanuit Duitsland willen ontvoeren naar zijn vaderland. Dat meldt de marechaussee vandaag. De moeder van de kinderen van vijf, zeven, acht en tien jaar oud, had ze als vermist opgegeven. Zij vreesde al dat hun vader ze wellicht mee zou willen nemen naar Egypte. De marechaussee had van Duitse collega's eerder al het verzoek gekregen naar de man en zijn kinderen uit te kijken. Donderdag doken de vijf inderdaad op de Nederlandse luchthaven op.

De kinderen zijn in Enschede overgedragen aan de Duitse autoriteiten. Volgens de woordvoerder van de marechaussee is niet bekend wat er met de man is gebeurd. ,,Er was in ieder geval niet genoeg grond om hem in Nederland vast te houden.''

Volgens de woordvoerder gebeurt het ongeveer tien keer per jaar dat de marechaussee op de luchthaven het verzoek krijgt uit te kijken naar iemand die mogelijk zijn eigen kinderen ontvoert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.