Home

Achtergrond 206 x bekeken

Manneken Pis plast een dag lang melk

Manneken Pis in Brussel plast op dinsdag 1 juni een dag lang melk.

De Belgische organisatie Dierenartsen Zonder Grenzen heeft dit woensdag aangekondigd. De organisatie wil zo aandacht vragen voor problemen met de productie en distributie van melk in Afrika, en dan met name in Mali.

Melk speelt in Mali een belangrijke rol in de strijd tegen honger en armoede. Door gebrek aan water en veevoeder, het ontbreken van veeartsen, slechte wegen en een slechte hygiëne zijn er echter veel problemen met de melkproductie. Dierenartsen Zonder Grenzen helpt daarom de gezondheid van het vee en de kwaliteit van de melk te verbeteren en ondersteunt de handel. Op die manier kan drie tot vier maal meer melk bij de eindgebruiker komen.

De eerste dag van de maand juni is op initiatief van de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties Wereldmelkdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.