Home

Achtergrond

Man (90) krijgt bezittingen uit oorlog terug

Een 90-jarige Nederlander die in de Tweede Wereldoorlog in concentratiekamp Neuengamme heeft gezeten, krijgt zijn destijds in beslag genomen bezittingen terug.

Dat meldden twee onderzoekers uit Putten maandag. Pieter Dekker en Gert van Dompseler zoeken al geruime tijd in het omvangrijke archief in het Duitse Bad Arolsen naar spullen van Nederlanders. In dat archief zijn de gegevens verzameld van meer dan zeventien miljoen nazislachtoffers. De beide onderzoekers hebben onder meer portemonees, foto's en persoonsbewijzen meegekregen van dertien Nederlandse slachtoffers. Deze worden zaterdag in het voormalige Kamp Amersfoort aan nabestaanden teruggegeven.

De onderzoekers wisten ook een overlevende van het kamp te traceren. "Via zijn zoon meldde de 90-jarige dat hij graag zijn eigen spullen wilde ophalen'', aldus Van Dompseler.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.